Digipédia blog- #OKTATÁS

Digipédia blog- #OKTATÁS

DREAMREADER

Angol szövegértési feladatok gyűjteményes oldala

2016. április 01. - Bujáki Tibor

Sokszor okoz gondot a jó szövegértési feladatok megtalálása (főként A1-B2 tartományban), de a dreamreader.net oldalon bőven válogathatunk tanárként, sőt akár tanulóként is.

borit.JPG

 

A lapozás után rövid leírásban mutatjuk be az oldal használatát és felépítését.

Rögtön a lap tetején az alábbi öt opcióból választhatunk:

opts.JPG

Ráadásul az „Academic English” fülre kattintva további lehetőségünk van nehézségi szint szerint is szűrni a szövegeket:

levels.JPG

Minden olvasmányhoz tartozik audio állomány is, valamint az interaktív kvízek és letölthető állományok (pl. nyomtatható feladatlapok) is alaptartozéknak számítanak. Ez utóbbiak Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License státuszban vannak. Röviden ez annyit jelent, hogy szabadon felhasználhatóak, de nem üzleti céllal. Továbbá változtatások esetén nem terjeszthetjük és el kell látnunk az említett licence jelzéssel.

Egyszóval iskolai célokra éppen megfelelnek.

lesson.JPG

 

Összességében nagyon hasznos lehet ez az oldal mind az egyéni tanulás során, de intézményi keretek között is sokszor kisegíthet minket.

(Képek innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://digipedia.blog.hu/api/trackback/id/tr358552416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása