Digipédia blog- #OKTATÁS

Digipédia blog- #OKTATÁS

Szegény tanár PowerPointtal főz!

Aktív táblás kvíz szavazórendszer nélkül

2016. január 20. - Bujáki Tibor

Írtunk már a feleletválasztós tesztek hasznáról, főleg ha iskolánkban hozzájuthatunk valamilyen szavazórendszerhez. Ám sok iskolában nyilván nem rendelkeznek ilyen eszközzel, vagy ha igen, akkor is korlátozott számban. Azért nekik sem kell lemondaniuk arról, hogy színesebbé tegyék a tesztelést, vagy a kvízjátékot.

zoom-presentations.jpg

Hogy hogyan készíthetünk képekkel és hangokkal színesített kérdéssort az aktív táblára, arról a Tovább gombra nyomva olvashatunk.

Hasonló hatást érhetünk el a bizonyára minden tanári gépen fellelhető PowerPoint alkalmazással összeállított kvízzel. Persze az igazi szavazórendszerek sok előnyét nem élvezhetjük így (például a válaszok automatikus összesítése, rangsorolása, valamint digitális archiválhatósága), ezért a válaszok rögzítését papír alapon kell majd elvégezni.

Ám maga a kvíz-kérdéssor a táblán jelenik meg, és az audiovizuális élményről sem kell teljesen lemondanunk, hiszen ppt-ben is van lehetőség képek használatára, illetve hangok beillesztésére, amelyek kattintásra lejátszásra kerülnek

A prezentáció elkészítésének lépéseit az erre a Prezire mutató linken tekinthetjük meg. A bemutató első része képek és hangminták beszerzési helyeit ecseteli és a második felében látható a szöveg, a képek és hangok beillesztésének technikai megoldása. Nyilván minden egyes kérdést (a válaszlehetőségekkel) külön diára érdemes tenni, de a többi (színek, árnyalatok, hangok és a kérdések-válaszok tartalma) már csak fantázia és kreativitás kérdése.

Ha meg nagyon megjön a kedvünk a feleletválasztós kérdéssorokhoz, akkor karácsonyra kérjünk egy szavazórendszert (classroom response system).

(A borítókép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://digipedia.blog.hu/api/trackback/id/tr148297872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása