Digipédia blog- #OKTATÁS

Digipédia blog- #OKTATÁS

Fókusz!

És vakáció...

2016. július 14. - Bujáki Tibor

500-goleman-focus-2014k451-500x500.jpgA nyári szünidőre egy könyvajánlóval búcsúzunk el sikeres feltöltődést kívánva.

Daniel Goleman Fókusz című könyve mindenkinek ajánlható, akit érdekelnek a kognitív pszichológia legújabb eredményei. Az írást az ismeretterjesztő kategóriába sorolom, ami könnyed olvasást jelent, ám a témája a legújabb kutatási eredményeken alapszik komoly irodalomjegyzékkel és hivatkozásokkal.

 

 

A fő téma az emberi figyelem, és ezt a témát járja körül sok szempontból elemezve. Többek között nem csak az iskolai és munkahelyi siker és sikertelenség kérdését megvizsgálva, hanem a gyereknevelés, a jól megélt élet, sőt a globális problémák is górcső alá kerülnek. Sok tényt és tévhitet tár elénk, többek között a a digitális eszközök és számítógépes játékok káráról és hasznáról és azok szerepéről a tanulásban és a tanulási zavarokban. És az emberi multi-tasking örök vitakérdésében is rendet tesz, azaz hogy lehet -e hatékonyan egyszerre több dolgot csinálni (pl. dolgozatírás közben facebookozni). Némely ismerőseim azt állítják, hogy ez lehetséges, sőt a hölgyeknél ez kifejezetten magától értetődő.

Jó olvasást és kellemes nyarat mindenkinek, szeptemberig itt a blogon is vakáció lesz, de a Facebook csatornánkon azért rendszeresen jelentkezünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://digipedia.blog.hu/api/trackback/id/tr528740830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása