Digipédia blog- #OKTATÁS

Digipédia blog- #OKTATÁS

Infografika készítése egyszerűen

2016. január 23. - Bujáki Tibor

Így félév táján talán aktuális a nagy értekezlet-dömping idején a bejegyzésünk, azaz hogyan készíthetünk unalmas adatsorokból egyszerűen látványos grafikákat és mindenféle diagramokat.

pictochart.JPG

A Prezi is képes erre, de csak a fizetős verzió. Ha meg esetleg valaki kipróbálna az Excel diagram készítőjén kívül mást is, annak érdemes ellátogatnia a Piktochart oldalára, ahol látványos infografikákat lehet készíteni. Sőt még ennél többet is. Bővebben a témáról a Tovább gomb alatt.

Regisztráció után lehetőségünk van infografikák, sőt poszterek, jelentések, de akár prezentációk készítésére is. Válogathatunk kész sablonok között, ahol csak az adatokat kell beírnunk, de a merészebbek üres lapot is kérhetnek és megalkothatják egyedi grafikájukat, hiszen saját képeket is beilleszthetünk természetesen.

Ami nagyon jó dolog, hogy importálhatunk Excel xls, xlsx, sőt csv állományokat, valamint a Google Táblázatokkal (Google Spreadsheet) és a SurveyMonkey-val is megbirkózik a Piktochart, amit ide kattintva érhetünk el.

Még nagyon hasznos dolog iskolai keretek között a poszter készítési lehetőség, ahol szintén választhatunk a kész sablonokból, de üreset is kérhetünk, és magunk alakíthatjuk ki poszterünk arculatát.

A fizetős verzióban persze sokkal több sablon között válogathatunk.

A végeredményt közvetlenül webes felületen is publikálhatjuk (mondjuk egy blogbejegyzésbe beágyazhatjuk a kapott HTML-kód segítségével), így lehetőség van a grafika interaktivitásának megőrzésére. Ez annyit tesz, hogy a grafikonok mozgásba lendülnek, vagy számértékeket villantanak fel, mint az az alábbi táblázatban kipróbálható. De persze lehetséges e-mailben is elküldeni a megosztott linket vagy képként lementeni grafikonjainkat, ha prezentációba szeretnénk beilleszteni azokat.

Jó kísérletezést! A link bekerült a "Hasznos linkek" rovatba is.

 

(Borítókép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://digipedia.blog.hu/api/trackback/id/tr98305500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása